Zakaj izbrati solarno svečo?


28.10.2019

Približuje se tisti čas v letu, ko na pokopališčih po vsej državi zagori na tisoče sveč – dan spomina na mrtve oziroma praznik vseh svetih bo prav gotovo tudi letos čas, ko se zberemo družine in prijatelji vse Slovenije in se odpravimo počastit spomin na svoje drage preminule. A kakšno svečo izbrati, da ne bo ugasnila že ob prvem slabem vremenu in hitro končala v zabojniku za smeti? Zadnja leta postajamo vse bolj ozaveščeni in na splošno se pojavlja trend kupovanja trajnejših izdelkov, ki imajo daljšo življenjsko dobo. To je opazno tudi na področju nagrobnih sveč, kjer se čedalje več ljudi odloča za okolju prijaznejše alternative, kot so elektronske in solarne sveče. Najbolj trajnostna in varčna je ekološka solarna sveča Vestina SOLAR, ki gori najdlje izmed vseh.

GORI DO 1000 DNI, V VSEH VREMENSKIH RAZMERAH

Sveče Vestina SOLAR so inovativne in okolju prijazne, saj delujejo na sončno energijo. Potrebujejo le 4 ure sončne svetlobe dnevno in s tem prejmejo dovolj energije, da zagotovijo delovanje tudi ponoči in v slabem vremenu. Tako kljubujejo vsem vremenskim razmeram in gorijo v dežju, vetru in celo snegu – vse do 1000 dni.

VARNA IN ENOSTAVNA UPORABA

Za prižig solarne sveče Vestina SOLAR ne potrebujemo vžigalic ali vžigalnika, prav tako se ob prižigu ne moremo opeči. Ker ni pravega ognja, je sveča zelo varna za uporabo in lahko z njo varno rokujejo prav vsi. Na vrhu pokrova ima veliko solarno površino, prek katere sprejema sončne žarke. Sončne celice pretvorijo sončno energijo v elektriko, ta pa omogoča gorenje sveče.

EKOLOŠKA IN TRAJNOSTNA REŠITEV

Ohišje Vestine SOLAR je narejeno iz stekla, kar jo dodatno obteži in naredi bolj stabilno, steklo pa ima tudi zelo visoko stopnjo recikliranja; po uporabi se zmelje in uporabi za nove steklene izdelke. Gre za kakovosten izdelek, ki je narejen v Sloveniji. Letos tako ob odhodu na pokopališče raje izberite trajnostno svečo, ki ne bo spomina na vaše drage preminule ohranjala le nekaj dni, ampak vse do 1000 dni.